V současné době většina našich členů zanedbává tyto stránky z důvodu brzkého příchodu nových, lepších stránek. Proto si dovolím jen na ukázku zveřejnit jeden email od našich klientů. Neberte to prosím jako návod nebo snad standardní přístup emigračních úředníků zde v Austrálii. Je to jen na zasmání, nebo ne ?

Ahoj Michale,

dobra vec se podarila a viza jsme dostali celkem bez prutahu.

V kanceláři s pořadovým číslem 52 nás očekávala seschlá paní s mizernou angličtinou, ktera po deseti minutach zmateneho klikani mysi procedila k Jirince mezi zuby: „Hmm, to bude těžké, když jste Slovenka. „Inka se nezmohla na slovo, zato já vyprskl smíchy. Když jsme vzápětí protestovali, paní se opravila: „Tady mi to říká, že jste z Jugoslávie.“ Inka se ohradila, že v Jugoslávii nikdy nebyla, zatímco já paní ukazoval, že oba pasy nesou stejný nápis „Česká republika“. „Nejsem slepá, umím číst!“, odsekla paní, „Ale počítač mi říká, že jste z Jugoslávie.“ Proti Ó Velkému Počítači byly naše argumenty samozřejmě liché. Naštěstí se paní rozhodla, že skutečný stav věcí ověří důkladným křížovým výslechem. V zápětí Inku zaskočila otázkou: „Kde jste se narodila?“ Inka naštěstí správně zareagovala a bez známky zaváhání odpověděla: „V Československu.“ To paní úřednici uspokojilo, situace byla zachráněna a údaj v počítači ignorován či opraven, to nevíme přesně.

Zbytek probehl v poradku – nyni mame viza dokonce az do naseho odletu, takze nebudeme muset prestupovat na turisticka viza.

Diky za pomoc a mej se pekne!

V.a I.