Byl slunečný pátek 12. února (stále to zní tak nezvykle) a na světoznámé pláži Bondi Beach v Sydney se začali sjíždět studenti různých národností a z různých škol, institucí i univerzit, aby společně absolvovali tu největší a nejzábavnější hodinu angličtiny. Sešly se nás tři tisíce a celá akce nakonec bude zapsaná do Guinessovy knihy rekordů.

Celou akci podpořil také Ministr pro mezinárodní vzdělávání, senátor Richard Colbeck. Ten věnoval studentům úvodní slovo a poté se ztratil v davu. My jsme ho však zastihli v přátelském hovoru s naším ředitelem Michalem Šestákem.

Michal Sestak, Francois Arnaud, senátor Richard Colbeck, Thaio Tomazetti, Lyn Scott

Popis zleva: Michal Šesták, Francois Arnaud – zástupkyně francouzské agentury, senátor Richard Colbeck, Thaio Tomazetti – zástupce společnosti Cozzy Stay, Lyn Scott – majitelka školy English Language Company

 

Před pódiem se rozprostíraly skupinky studentů s různě barevnými tričky, kšiltovkami a dalšími symbolickými předměty, kterými reprezentovaly svou školu, a zároveň zdůrazňovaly různorodost, kterou celá akce vynikala. Mezi studenty z celého světa panovala dobrá nálada, ještě podpořená samotným pojetím výukové lekce, která tak zaujala i pokročilejší z nás. Dost jsme se nasmáli u komických výukových scének a nakonec si i trochu zatančili.

Jsme velice potěšení nejen tím, že jsme se mohli zúčastnit této unikátní události a reprezentovat Českou republiku, ale těší nás i pozitivní ohlasy studentů. Pozváno bylo pouze deset partnerských agentur a je nám ctí, že i vlajka AustraliaOnline vlála onoho krásného odpoledne na Bondi Beach. 

 

AustraliaOnline a Bondi Beach