Singapore je město, které stojí zato navštívit. Patrně zde nebudete trávit delší dobu, ale 2 nebo 3 dni v Singapuru vás rozhodně nezklamou. 

Proč byste si Singapore neměli nechat ujít?

Singapore je hlavní město stejnojmenného státu. Je velice moderní, civilizovaný a čistý „městský“ stát. Úřední řečí je angličtina, takže není problém se orientovat a domluvit. V centru Singapuru naleznete zbytky koloniální zástavby i supermoderní výškové budovy svírající staré čínské a hinduistické chrámy, stejně jako kostely a mešity. V Singapuru lze navštívit etnické čtvrti jako arabský Kampong Glam, čínský Chinatown nebo indický stylově nazývaný Little India.

Dnešní název Singapuru pochází ze 14. století. Sumatránský princ prý zahlédl v džungli na ostrově Temasek (současný Singapur) lva. To značilo dobré znamení a proto dal ostrovu název Singapura. To v překladu znamená: singa = lev, pura = město. (Na tomto místě prý však nikdy lvy nežili).
V roce 1986 byla lví hlava navržena jako národní symbol. Lev symbolizuje sílu, odvahu a dokonalost. Podle jeho barev – červená a bílá je zabarvena singapurská vlajka. Pět hvězdiček na vlajce reprezentuje: demokracii, mír, právo, rovnost a pokrok.

Uprostřed „city“ lze navštívit tropický deštný prales, na ulicích můžete vidět tradiční asijský způsob života mísící se západoevropským.
Z přírodních krás stojí v Singapuru ke zhlédnutí jedna ze dvou světových přírodních rezervací umístěných přímo ve zdech velkoměsta – Bukit Timah.
Ta druhá z nich je v Rio de Janeiru. Dále lze v Singapuru navštívit ptačí park Jurong, noční safari nebo botanickou zahradu, v níž určitě nelze nechat sekci čarokrásných orchidejových zahrad. Na své si samozřejmě přijdou také milovníci historických památek, dobrého jídla i pití. Mix různých národností (Číňané, Malajci, Indové, …) a vlivů ¨slibuje pestrou nabídku pokrmů. 

Jak přesně funguje program Singapore Stopover Holiday?

 Jedná se o velmi populární program a hojně využívanou nabídku. Program bohatě dotuje singapurská vláda. Z tohoto důvodu jsou ceny daleko nižší, než pokud byste  si kupovali podobné balíčky bez této nabídky. V rámci programu Singapore Stopover Holidays jsou vstupy do všech výše uvedených nejznámějších atrakcí Singapuru zdarma. Tedy vstupy, které by se jinak pohybovaly kolem cca 20SGD každý. Vstup zdarma je i na tolik oblibeny ostrov Sentosa.  

Navíc máte slevu 50% na všechna jídla v hotelové restauraci. V balíčku si můžete vybrat z více než 30ti hotelů 4 kategorií. V kategorii tříhvězdičkového ubytování je přes 10 ubytovacích zařízení a cena za noc se pohybuje v rozmezí 720 až 800 Kč za osobu. Více o tomto programu se dozvíte z webů aerolinek Singapore Airlines http://www.singaporeair.cz/

Let se Singapore Airlines je dobrou volbou i pokud zastávku v Singaporu neplánujete. Singapore Airlines rozhodně patří ke špičkám v letecké přepravě osob. Singapurské letiště bylo v minulosti již několikrát zvoleno nejlepším letištěm na světě. Na několika místech na letišti je možné využít zdarma internet  Důvodem k cestě přes Singapore tedy nemusí být jen to, že by se zde chtěli klienti zastavit na pár dní, ale v podstatě stačí i pár hodin.