Migračním agentem se rozumí registrovaná osoba nabízející imigrační poradenství. Nikdo, kdo tuto registraci nemá, vám nesmí radit ohledně víz, řešit s vámi nominaci nebo sponzorství a další úkony související s migračními procedurami. Migrační poradce může žádost o víza do Austrálie podávat svým jménem, řešit s úřady případné komplikace a v celém procesu vás zastupovat. Za jakékoli nesrovnalosti také nese zodpovědnost. Jeho služby samozřejmě něco stojí, ovšem agentura AustraliaOnline nabízí svým studentům v rámci svého servisu služby migračního poradce zdarma.

Oproti tomu každá agentura, která nemá migračního poradce, je pouze vzdělávací agenturou. Nemá tudíž oprávnění vám vízové poradenství poskytovat, může vám jen pomoci připravit žádost o víza. Tu ovšem musíte podávat svým vlastním jménem a také nést případné důsledky v případě, že bude žádost vyplněná chybně, nebo nastanou jakékoli další komplikace, případně dojde k zamítnutí žádosti. To vás nakonec může stát spoustu nervů, času a hlavně peněz.

Obzvlášť palčivým problémem je prodlužování víz, ne každému jsou totiž víza bez problémů prodloužena. Migrační poradci mají v jednání s úřady bohaté zkušenosti a jejich rukama prošlo velké množství žádostí, takže přesně vědí, jak na to. A obvykle jsou také jejich žádosti úspěšné. Pokud vám ve spolupráci se vzdělávací agenturou bude prodloužení víz zamítnuto, nezbývá vám, než si vyhledat migračního poradce a jeho služby uhradit. Spolu s tím budete muset uhradit také odvolání a navíc musíte po celou dobu tohoto časově náročného procesu studovat. Jednoduše se tak stane, že během dlouhých měsíců, kdy budete řešit vzniklé komplikace, bude vzdělávací agentura, se kterou jste se do potíží dostali, inkasovat provize za vaše studium. Každý, se kterým jsme již takové komplikace řešili, nakonec tuto skutečnost shledával velice frustrující. Vybírejte proto svou agenturu pečlivě a žádejte služby migračního poradce.

Agentura AustraliaOnline má ve svých řadách hned několik migračních poradců, záleží nám totiž na tom, abychom svým klientům poskytli co nejlepší služby a mohli se na nás skutečně spolehnout. Nebojte se proto kontaktovat kteréhokoli z našich migračních poradců v případě, že potřebujete zodpovědět jakékoli otázky ohledně víz, sponzorství nebo řešit zamítnutá víza. Uděláme, co bude v našich silách, abychom vám pomohli.

Kontakty na naše migrační poradce:

Mgr. Patrick Kolář (Česká republika), patrick@australiaonline.cz

Mgr. Marek Hrčka (Austrálie), marek@australiaonline.eu

Michal Šesták MBA (Austrálie), michal@australiaonline.eu