Excelentní vzdělávací systém

Austrálie se řadí mezi země s nejlepším vzdělávacím systémem na světě. To dokazuje fakt, že ji ročně navštíví tisíce studentů, ať už za účelem zlepšení angličtiny, odborného studia nebo absolvování univerzitních programů.

 

Ti nejlepší lektoři 

Krásy Austrálie lákají nejen studenty, ale také učitele z celého světa. Možnost odnést si zkušenost z Austrálie však nedostane úplně každý, obrovský zájem nicméně zaručuje, že Tě budou učit jen ti nejlepší z nejlepších!

 

Cenově dostupné a flexibilní studium

Pravdou je, že ne všichni máme stejné finanční možnosti. Austrálie však nabízí studium dostupné pro každého. 3měsíční studium Tě může vyjít na 1500 AUD, což je méně než 1000 EUR. Navíc díky pracovnímu povolení, umožňujícímu Ti pracovat neomezeně během prázdnin, jsi schopný/á si pokrýt náklady na další studium.

Pokud se chystáš vypilovat si angličtinu, můžeš si vybrat z ranních, nebo večerních kurzů. Při odborném studiu Ti umožní sestavit si rozvrh podle Tvých potřeb a škola Ti nezabere víc než 2 dny v týdnu.

 

Víc sluníčka

Léta v Austrálii jsou horká a zimy mírné. Některé oblasti Austrálie, jako například Brisbane nebo Gold Coast, mají subtropické podnebí s přibližně 300 dny slunečního svitu za rok.

Mnoho studentů z Evropy odchází do Austrálie v době u nás končícího léta, protože po příletu je čeká rozbíhající se letní sezóna v Austrálii! – Můžeš si tak dopřát dvě léta hned po sobě. Nezní to super?

 

Dechberoucí krajina

Jednou z největších domén Austrálie je na mnoha místech nedotčené přírodní prostředí. Tato země je domovem zlatých písečných pláží, tropických deštných pralesů, nekonečných pouští i zasněžených hor.

V Austrálii se nachází více než 500 národních parků a 19 památek světového dědictví. – Ať už hledáš dobrodružství, úžasnou přírodu, skvělé jídlo a víno, zajímavé akce a kulturu, nebo relax na pláži, nic se nevyrovná cestování po Austrálii.

 

Jedinečná fauna a flóra

Austrálie je krajina požehnaná neopakovatelnou a jedinečnou přírodou. Rostliny, zvířata a přírodní úkazy, které tu můžeš vidět, nenajdeš nikde jinde na světě. Věděl/a jsi, že existuje víc než 50 druhů klokanů?

 

Noví přátelé z celého světa

Austrálie zahrnuje pestrobarevnou směs kultur z celého světa. Aby mohly vedle sebe jednotlivé, častokrát výrazně odlišné, kultury existovat, musely se naučit otevřenosti a toleranci. To vytváří přátelské multikulturní prostředí, přijímající mezi sebe mezinárodní studenty, ať přiletěli odkudkoliv.

 

Neomezené možnosti práce

Pracovní povolení Ti umožňuje pracovat v jakékoliv pracovní oblasti. Pracovní trh v Austrálii je o mnoho flexibilnější než ten náš – nemusíš si proto dělat starosti, zda dokážeš skloubit studium a práci.

Není třeba se obávat práce v časných ranních hodinách, po večerech nebo o víkendech. Komu se nelení, tomu se zelení J!

 

Vysoká životní úroveň

Austrálie má životní úroveň, která patří mezi nejvyšší na světě. – Bazén nebo posilovna v domě a zahradník, který kosí a zastřihává květy okolo něho? Ano, v Austrálii běžný standart.

Životní náklady a školné v Austrálii jsou však podstatně nižší než ve Spojených státech nebo Spojeném království.

 

Nadstandardní výdělky

Vysoká životní úroveň s sebou nese i vysoké životní náklady. Chvíli Ti možná potrvá, než si zvykneš na ceny za ubytování nebo dopravu, ale to jen do momentu, dokud Ti nepřijde první výplata.

Od 1. července 2019 je minimální mzda v Austrálii $19.49 a pro příležitostné pracovníky (casual workers), kterými právě studenti často jsou, je minimum $24.36. – Snadno si dokážeš spočítat, kolik si při studentském pracovním povolení (40 hodin za 14 dní a neomezená práce během prázdnin) můžeš vydělat.

A co je ještě mimořádně důležité – na každého studena se v Austrálii vztahuje australské pracovní právo, což zaručuje všem stejné podmínky na pracovišti.

 

Bezpečná země

Austrálie je jednou z nejbezpečnějších zemí pro život. Podle průzkumu společnosti Mercer z roku 2016 o kvalitě života, v němž bylo hodnoceno 450 míst, má Austrálie 6 míst v top 50 nejbezpečnějších místech světě. Jsou to Sydney 10., Melbourne 15., Perth 21., Adelaide 27., Canberra 28. a Brisbane 36.

Důvodů by se našlo určitě mnohem více, toto jsou jen ty hlavní, které by Tě mohly přesvědčit o tom, že THERE IS NOTHING LIKE AUSTRALIA!

 

Pokud byste se chtěli dozvědět více informací, tak nám napište, rádi se s vámi sejdeme.

 

Těšíme se na vás!

Vaše koordinátorky AustraliaOnline

 

Praha: +420 733 123 999 / Markéta Kumstátová

Brno: +420 734 449 949 / Pavlína Černá

Bratislava: +421 918 570 900 / Pavlína Režná