Dubaj je unikátním městem, které nabízí zážitky plné světových rekordů, rarit a neopakovatelných zkušeností. Je klenotem v poušti, pro některé symbolem rozvoje, pokroku a honosnosti, pro jiné obrazem ekologické zkázy a plýtvání. Na ulicích se prohánějí luxusní vozy a nákupní centra jsou plná obchodů s luxusním zbožím z celého světa. Ať už se přikláníte na kteroukoli stranu a máte na Dubaj názor jakýkoli, rozhodně ale stojí za to ji navštívit a zakusit její atmosféru na vlastní kůži. 

Základní důležitou věcí, kterou je potřeba vzít v potaz, je dubajské horko. To se vskutku podobá sauně. Při plánování svého pobytu si tak do sauny můžete zajít, pro zprostředkování autentické atmosféry. Lépe se vám tak bude rozvažovat nad tím, jaké aktivity si naplánujete.

Místní horko se střídá s klimatizovanými prostory. S klimatizací se v Dubaji setkáte všude, dokonce i autobusové zastávky jsou klimatizované. Cestování automaticky řízeným metrem (takže se v něm nesetkáte s řidiči) je tak velice pohodlné. Z metra se do obchodních center dostanete dlouhými klimatizovanými tunely, s horkem se tak vyloženě musíte setkat až v případě, že se rozhodnete navštívit pláž, případně některý ze zábavních a tematických parků. Mnoho místních zajímavostí je totiž součástí obchodních center, která jsou samozřejmě také klimatizována. 

Nejzajímavější dubajské atrakce:

  • Nejvyšší budova světa Burj Khalifa s moderními superrychlými výtahy, za které budete mít město jako na dlani
  • Nejdražší hotely světa Burj Al Arab a Atlantis
  • Uměle vybudované palmové ostrovy
  • Ferrari park se super rychlou horskou dráhou
  • Zastřešená sjezdovka Ski Dubai, na které si můžete zalyžovat
  • Výlet do pouště na čtyřkolkách
  • Oblíbený akvapark Aquaventure
  • Vodní park Wild Wadi s velkým množstvím atrakcí nejen pro děti, ale i pro dospělé (můžete tu vyzkoušet i surfování na simulátoru)
  • Vyhlášené dubajské trhy, na kterých seženete vše – od kvalitního zlata až po čerstvé koření (a nezapomeňte, že smlouvání je součástí místní tradice)

Dubaj má zkrátka něco pro každého. A pokud vás žádné z výběru největších lákadel nezaujalo, jistě uvítáte možnost si v některém z obrovského množství kvalitních místních hotelů odpočinout před dlouhým letem do Austrálie.