Pro ty, kteri ziji v Sydney jiz delsi dobu a jeste si pamatuji ceskou restauraci „The Hungry Czech“ je zde pres velikonocni svatky pripravena docasna nahrazka a to v podobe ceskeho kuchare Zdenka, variciho v restauraci The PIG & the OLIVES na pobrezi jednoho z nejhezcich zalivu Sydney, Rose Bay. Kazdy den od patku 18. dubna do ctvrtka 24. dubna se v teto restauraci krome standartniho menu take serviruji ryze cesko-slovenska jidla jako napr. svickova, kotlikovy gulas, rizek apod. Cenova hladina techto jidel se pohybyje okolo $10, coz je na tuto lokalitu nezvykle nizke. A jak to vse zacalo? Zdenka jiz delsi dobu trapi, ze zije v malem byte a tak nemuze hostovat vice nez 6 lidi. Protoze vareni je jeho konicek, tak behal po restauracich zde v Sydney a hledal tu, ktera by mu umoznila varit pro sve kamarady, ze kterych se po par velmi uspesnych vecerech, staly zastupy radove 100-vek nasincu, prevazne studentu tlacicich na Zdenka, aby akce opakoval pravidelne. Takze pokud se Vam zde v Sydney styska po dobre domaci kuchyni tak The PIG & the OLIVES na adrese 624 New South Head Rd, Rose Bay, okolo 10-20 min ze City autobusem, se na Vas tesi kazdy den vecer od 5pm. No a Zdenka Vam popisovat nemusim, typicky cesky kuchar jak se patri vcetne vsech rozmeru.