Co v Austrálii dělají studentské agentury a proč jsou zdarma?

Australské školy se znatelně orientují na zahraniční studenty, pro které je ale vyřízení studia o něco složitější, než je pro místní. Zahraniční studenti se musejí starat o víza, pojištění, komunikaci s imigračním úřadem a další záležitosti související s pobytem v Austrálii. Cílem školy je spokojený student, který dokončí a zaplatí své studium, nebude mít problém s vízy a ani pobytem. A aby se o toto školy nemusely starat, rády využívají agentury.

 

Agenturám odměnu vyplácejí školy ve formě provize a pro samotné studenty by měly být základní agenturní služby bez poplatku. Ohledně poplatků se ale pro jistotu informujte u každé agentury zvlášť – agentury se liší svým přístupem i rozsahem svých služeb.

 

Můžu se rozhodnout jet bez agentury?

Pokud se rozhodnete služeb agentury nevyužít, což samozřejmě můžete, budete si muset celý proces obstarat sami – žádost o víza, povinné zdravotní pojištění OSHC (overseas students health cover), letenky, samotný výběr školy a zápis, ubytování po příletu atd. Škola vám zpravidla nabídne stejnou cenu školného jako agentura (v některých případěch dokonce i vyšší, protože nebudete mít nárok na některé agenturní slevy), ovšem na pojištění si připlatíte. Větší agentury totiž nabízejí lepší smluvní ceny OSHC.

Příklad: Cena pojistného přes nejvyužívanější pojišťovnu Bupa pro pár (student a jeho partner) stojí $242 měsíčně, naše agenturní cena je $144 za měsíc.

 

Cesta bez agentury se nejlépe hodí pro ty, kteří mají výrazné osobní motivace si celý pobyt zařídit sami i za cenu vyšších časových a finančních nákladů.

 

Jak si vybrat agenturu?

Pokud se rozhodnete využít služeb agentury, je dobré věnovat chvíli času jejímu výběru, může vám to ušetřit nepříjemnosti do budoucna.

 

Obzvlášť z počátku pobytu bude agentura vaším styčným bodem a její pomoc oceníte – ujistěte se proto, že agentura nabízí asistenci po příletu do Austrálie a nejlépe také vlastní zázemí, kde můžete její služby využívat. AustraliaOnline nabízí svým studentům centrum, kam si mohou zajít nejen pro radu, ale také využívat počítače s připojením k internetu, tiskárnu, scanner atp.

 

Z počátku těžko tušit, jaké záležitosti budete řešit, nicméně agentura vám může být k službám i nad rámec studijního poradenství. Naši studenti se na nás obracejí s žádostmi o pomoc s hledáním práce, sestavením životopisu, návštěvou lékaře a následným proplácením u pojišťovny, vyřízením řidičských průkazů, získáním daňového čísla, komunikací s bankou a spoustou dalších maličkost, samozřejmě zdarma.

 

Proč si vybrat AustraliaOnline?

Dvacet čtyři let jsme spolehlivými průvodci na cestě do Austrálie. Na rozdíl od studentských agentur máme ve svých řadách také licencované imigrační právníky (hovořící česky a slovensky, takže se nemusíte bát jazykové bariéry), kteří se podílejí na sestavování žádostí o víza. Říkáme si proto migrační a studentská agentura. Nebudeme vás tlačit do studia, pokud to není nutné, a přiblížíme vám všechny vaše možnosti tak, jak jsou.

 

Zatímco studentské agentury vás ve vízových záležitostech zastupovat nesmí, a nenesou tedy žádnou zodpovědnost za výsledek žádosti o víza, my vám konzultaci ohledně víz a imigrace do Austrálie poskytnout můžeme (svým studetům ji poskytujeme zdarma), vízovou politiku jsme povinni znát a za výsledek vaší žádosti neseme zodpovědnosti i my.

 

Závěrem

Zní to možná až příliš dobře, ale služby naší agentury vás nic nestojí – naopak vám ušetří, a to nejen peníze, ale i čas, nervy a starosti. Známe řešení většiny vašich problémů ještě dříve, než do Austrálie vyrazíte, a jsme připravení vám být nápomocní. Naše pobočky jsou k dispozici v České republice, na Slovensku, ale zejména v Austrálii, kde je budete potřebovat nejvíce.

 

Bezplatná konzultace:

Česká republika a Slovensko: patrick@australiaonline.cz

Austrálie a zbytek světa: michal@australiaonline.eu