1. Pláže

Těch je v blízkém okolí široký výběr. Záleží jen na vás, jestli dáte přednost zaplněné Bondi Beach plné hudby a veselí, příměstským plážím Clovelly, Manly nebo Maroubra, případně jestli se vydáte dál na sever nebo jih a necháte se zlákat surfařskou pohodou dál od ruchu velkoměsta.

2. Darling Harbour

Nejlépe navštivte promenádu v sobotu kolem deváté. Tou dobou se tu každý týden odpaluje ohňostroj a přístavem proudí davy zábavychtivé mládeže. Během všedních dní tu naopak najdete příjemné posezení.

3. Sydney Tower Eye

Tyčí se nad centrem světové metropole a dotváří její jedinečný ráz. Neměli byste přijít o jedinečnou vyhlídku. Když si trochu připlatíte, můžete si užít výhled z nekryté plošiny, který je nezapomenutelným zážitkem. Vstup na Sydney Tower je také součástí oblíbeného Sydney Passu, který vám umožní navštívit za výhodnou cenu pět různých atrakcí – Sydney Tower Eye a vyhlídku Skywalk, akvárium Sea Life, ZOO Wild Life, Muzeum Madame Tussauds a rezervaci Sea Life na Manly.

4. IMAX

V Darling Harbouru je ukrytých hned několik skvostů. Kromě námořnického muzea a čínské zahrady je mezi nimi také známé 3D kino s největším plátnem na světě. Neváhejte tak jít shlédnout některý z nabízených filmů, doslova vám to vezme dech.

5. Royal Botanical Garden

Nádherný park s precizně střiženým trávníkem a hejny exotického ptactva je jako stvořený pro chvilku lenošení. Odkryje se vám výhled na pozoruhodnou budovu Opery a most Harbour Bridge, tedy nejtypičtější obraz Sydney.

6. Watsons Bay

Jedná o se o příjemnou zátoku s malou pláží, parkem a vyhlídkou z ohromujících útesů na otevřený oceán. S trochou štěstí tu ve správnou roční dobu můžete zahlédnout migrující velryby. Do Watsons Bay se dostanete trajektem z Circular Quay nebo procházkou z Bondi Beach.

7. Fish Market

Prohlídka místního rybího trhu by neměla ujít žádnému milovníkovi mořských ryb a plodů. Největší trh je nedaleko Darling Harbouru, v Pyrmontu, a ze zdejší nabídky vám bude přecházet zrak.

8. Coastal walk

Vyhlášená stezka z pláže Googee na pláž Bondi, která vám nabídne výhled na zátoky s plážemi, útesy a oceán. Pokud se vám v procházce bude chtít pokračovat, z Bondi si můžete stezku prodloužit až do výše zmíněného Watsons Bay.

9. Rocks

Nejstarší část Sydney, jejíž spletité uličky a britská atmosféra vám představí město v úplně jiné podobě. Obzvlášť krásná je procházka po setmění. Nad hlavou se vám bude klenout mohutný Harbour Bridge a před vámi bude zářit Opera.

10. Blue Mountains

Ačkoli trvá cesta do Modrých hor necelé dvě hodiny vlakem, nemůžeme je na našem seznamu vynechat. Jedná se o nádherný národní park západně od Sydney, ve kterém si užijete množství dechberoucích výhledů, turistických cest a vodopádů.