Tomáše zaujala přednáška o Austrálii a díky výhře v soutěži se tam mohl vydat studovat. Pokud se chcete dozvědět, zda se mu v Sydney líbilo, jak hodnotí spolupráci s AustraliaOnline a jaké měl další cestovatelské plány, přečti si jeho článek.


Ahoj,

jmenuju se Tomáš, pocházím kousek od Brna a díky AustraliaOnline mám za sebou půlrok strávený v Sydney.

V krátkosti bych chtěl přiblížit svůj příběh. Myslel jsem, že to zmáknu odeslat ještě z pláže, ale bohužel, užíval jsem si spálených zad, přátel, super lidí, moře, párty, znovu spálených zad, grilovačky a opět spálených zad … Jo, a taky jsem chodil do školy a sem tam zašel do práce :D.

Tohle píšu trochu opožděně, protože jsem se mezitím stihl vrátit do Čech. Alespoň mám už vše kompletně za sebou a můžu ostatním předat svoje zážitky.

Nejprve trochu do minulosti:

Přednáška o Austrálii

Psal se rok 2017 a jednoho jarního dne v Brně jsem s kamarádkou zašel na přednášku o Austrálii, kterou pořádala AustraliaOnline.

Dozvěděl jsem se dost informací a říkal si: „Jo, zní to parádně, tak trochu jinej svět než v Brně.“

Pod nátlakem kamarádky jsem se přihlásil do soutěže, kde výhrou bylo tří nebo šesti měsíční školné na škole v Austrálii. Vyplňoval jsem kolonky ve formuláři – jméno, email, mobil…  Jedna z otázek byla, které město v Austrálii si zvolím. Bez sebemenšího váhání jsem si vybral Sydney. Vlastně ani nevím proč, ale teď zpětně si říkám, že to byla dobrá volba!

Tři měsíce studia v Sydney

Když mi o pár dní později zazvonil mobil, ozvala se slečna z agentury se slovy, že pro mě má parádní zprávu – vyhrál jsem tři měsíce studia v Sydney!

Domlouváme osobní schůzku, dostávám informace, dodávám potřebné dokumenty, odlítám… – Řekl bych, že až takhle rychle se to celé stalo.

Přístup AustraliaOnline byl pohodovej, vědí, co je potřeba, a je vidět, že to rozhodně nedělají prvně. Zajistí vlastně všechno za tebe – víza, převod peněz, seženou i letenky. Je to takovej „all inclusive“.

V Sydney mají pobočku, kde ti řeknou všechny tipy a možnosti – od ubytování přes SIMku až po hospodu, „kam zajít na český pivo“ J. Samozřejmě ti v první řadě poskytnou informace ohledně školy, pojištění a daňového čísla.

Malé srovnání

Lidi v Austrálii jsou vážně jiní než tady a tím nechci říct, že lepší, nebo horší – prostě jinak myslí (samozřejmě nějaká výjimka potvrzuje pravidlo).

Například v Brně i v Praze se mi párkrát stalo, že člověk ve frontě za mnou mi tak, či onak řekl/naznačil něco ve smyslu „zdržuješ“.

Když mi v Sydney u automatu na kávu začala jedna zákaznice vysvětlovat, jak to funguje, myslel jsem, že spěchá, a řekl jsem jí, ať mě klidně předběhne a udělá si svou kávu, protože já jsem si nutně potřeboval přečíst spousty zbytečných informací na automatu. Ta dáma mě však vyvedla z omylu se slovy, že ona své kafe už má, že jen vidí, že to bude jedna z mých prvních káv na tom místě, proto mi ráda pomůže se zorientovat :).

Další plány

A protože mám rád cestování, poznávání nových míst a ta výhra mi dala ten impuls něco změnit, řekl jsem si, co to zkusit sám, ať vím, jaký to je…

Ze Sydney jsem tedy zažádal o víza do Vietnamu – jedno selfie telefonem, ofocenej pas, vyplněná a zaplacená žádost = hotovo, můžete přiletět. Měsíc jsem tam cestoval a bylo to zase super! – Všem to vřele doporučuju!

A nakonec hurá zpátky domů. Jak čas plynul, tak se mi po Austrálii zastesklo, a proto jsem tam zase zpátky u protinožců ;).


Kdybys chtěl/a vidět k tomuhle článku i pár fotek, tak mrkni na můj instagramový účet: www.instagram.com/tomas.smu – moje fotky ze života a z cest.


P. S.: Pokud vás zaujala možnost vycestovat do Austrálie a chcete se o tom dozvědět víc, neváhejte a kontaktujte naše koordinátory – BRNO 734 449 949 nebo PRAHA 733 123 999 (vše lze zajistit případně i na dálku, pokud jsi ve vzdálenějších městech nebo v zahraničí).

*Těšíme se na naše setkání!*