Mladý pár na australském pobřeží

Ivetka s Davidem odjeli do Sydney studovat Leadership & Management na Australian Pacific College. Studium je naplánováno na rok a výstupem je Diploma. Posílají nám své pozdravy a popisují, jak se jim daří s ohledem na tuto specifickou koronavirovou situaci…

“Řekla bych, že se nám daří v rámci možností dobře. Nad odletem jsme upřímně krátce přemýšleli, ale rozhodli jsme se zůstat a pokusit se celou situaci zvládnout. Práci jsme oba ztratili koncem března a začali jsme hledat novou. Téměř měsíc to vypadalo beznadějně, ale minulý týden se nám oběma povedlo práci znovu najít. Je to jen na pár dnů v týdnu, ale pokryjeme tím nájemné a jídlo, z čehož máme obrovskou radost. Já pracuji v kavárně a David se uplatnil ve stavebnictví.

Se školou APC jsme moc spokojení. Vyučující jsou velice nápomocní a chápaví. Dneškem nám začal term 2, který bude probíhat online, což pro nás není žádný problém.

Bylo to těžké rozhodnutí. Obzvlášť proto, že česká i australská vláda pobízela všechny občany, aby se vrátili domů. My jsme si ale neuměli představit, že po tak krátké době svůj australský sen zahodíme. Jsme v Sydney sice jen 3 měsíce, ale zamilovali jsme si ji.

Víme, že situace není teď ideální nikde. Když jsme viděli, že spousta studentů odjíždí zpět domů, věděli jsme, že časem nabídka práce opět vzroste. Věříme, že nikde nebude nic zavřeno do konce roku. Rozhodli jsme se tedy zůstat a věřit v lepší zítřky, které podle nás již pomalu, ale jistě přicházejí. Jediné, co bychom chtěli vzkázat je, že to sice není nejjednodušší, ale rozhodně se to dá zvládnout a stojí to za to! Jsme rádi, že jsme zůstali a nevzdali se hned při prvních komplikacích.“